Otomatik Kollu Bariyer Sistemleri Nedir?
Otomatik kollu bariyer sistemleri açkı mekanizması ile sabit bir kolun yukarı aşağı açılarak araç giriş çıkış ve geçişlerini kontrol altına alan elektromekanik bir sistemdir.
Günümüzde neredeyse bütün araç park alanlarında veya otoban geçiş kontrol noktalarında karşımıza çıkmaktadır. Kullanıcılar araç giriş çıkış yada geçişlerin olduğu alanlarda en çok bu sistemi tercih etmektedir. Çünkü en hızlı açılıp kapanan geçiş sistemidir.
Gövde galvaniz sac malzemeden oluşur. Çünkü galvaniz kaplı sac malzeme dış ortama uygundur. Dış ortamlarda uzun süre etkilenmeden çalışmaktadır. Otomatik kollu bariyer sistemleri, bariyer gövdesinde motor, yay, kontrol ünitesi ve yay grubu yer alır. Bariyer sisteminde yay kullanımı zorunludur diyebiliriz. Çünkü motor yükünü hafifletmektedir. Uzun ve yoğun çalışmalarda verimliliğini arttırmak için yay kullanılmaktadır.
Aksesuarları:
Bariyer kolu, emniyet fotoseli, bariyer kolu oturma çatalı veya seyyar ayak, bariyer kumandası ve bariyer kumanda alıcısıdır. Bu aksesuarlar opsiyoneldir. Çünkü farklı kullanım amacına göre farklı aksesuar seçmek gerekir.
Neden Tercih Edilir?
Otomatik kollu bariyer sistemleri, hızlı açma kapama süresi ve çok yoğun araç giriş çıkışlarında verimli çalışması sebebiyle tercih edilmektedir. Çünkü en hızlı çalışan geçiş sistemidir. Genelde açık alanlarda kullanılmakta olup, dış ortam çalışma koşullarına uygun imal edilmektedir.
Nerelerde Kullanılır?
En çok açık otoparklarda kullanılır. Çünkü açık alanlarda kullanılan en ekonomik hızlı ve dayanıklı geçiş sistemidir. Örneğin: Açık otopark giriş ve çıkışlarında, ücretli otopark giriş veya çıkışları, site otoparkı giriş veya çıkışları, ücretli otoyol geçişlerinde, açık park alanları.
Kontrolü:
Bariyerin açma veya kapama yapması için motor kontrol kartına sinyal göndermek gerekir. Bunlar uzaktan kumanda, buton, otopark ogs hgs sistemi gibi farklı uygulamalarla kontrol edilebilir. En sık tercih edilen kontrol sistemi uzaktan kumanda veya otopark ogs hgs sistemidir. Çünkü sürücünün kolayca bariyer açmasını sağlayan yöntemlerdir.
Bakımı:
Düzenli bakım önemlidir. Çünkü düzenli bakım sistemin ömrünü uzatır. Ayrıca kısa sürede oluşabilecek servis veya yedek parça maliyet düşer.
Otomatik Kollu Bariyer Modelleri
BFT-Moovi Serisi
Maksimum 5 metre geçiş mesafelerinde ve yarı yoğun kullanımlarda uygulanabilen 4-8 saniye açma-kapama süresine sahip otomatik kollu bariyer sistemleridir.
230V, 3 metreye kadar kol uzunluğu, 4 saniye açma süresi, yarı yoğun kullanım için uygun.
230V, 5 metreye kadar kol uzunluğu, 8 saniye açma süresi, yarı yoğun kullanım için uygun.
BFT-Giotto Serisi
Maksimum 6 metre geçiş mesafelerinde ve yoğun kullanımlarda uygulanabilen 2,2 – 3,4 saniye açma-kapama süresine sahip otomatik kollu bariyer sistemleri dir.
BFT-Michelangelo Serisi
Maksimum 6 metre geçiş mesafelerinde ve yoğun kullanımlarda uygulanabilen 2,2 – 3,3 saniye açma-kapama süresine sahip otomatik kollu bariyer sistemleridir.
Otomatik Kollu Bariyer Aksesuarları
Otomatik kollu bariyer sistemlerinde birçok aksesuar vardır. Bazıları standart olarak sistem içinde yer alması gerekir. Çünkü sistemi tamamlayan ekipmanlardır. Bazıları ise opsiyoneldir. Müşteri tercihine ve ihtiyacına göre sisteme ilave edilir. Aşağıda guruplar halinde listelenmektedir.
Otomatik Kollu Bariyer Motor Kontrol Kartları:
Doğru motor kontrol kartı tercih edilmelidir. Çünkü tüm aksesuarlar ve motor bağlantıları motor kontrol akrtında toplanır.
Otomatik Kollu Bariyer Uzaktan Kumanda ve Alıcıları:
Otomatik Kollu Bariyer Fotoselli Emniyet Sensörleri:
Otomatik Kollu Bariyer Flaşörü:
Otomatik Kollu Bariyer Kol Bağlantı Kiti:
Otomatik Kollu Bariyer Taban Montaj Aparatı:
Otomatik Kollu Bariyer Kolu:
Otomatik Kollu Bariyer Kol Aksesuarları:
Otomatik Kollu Bariyer Trafik Lambası:
Otomatik Kollu Bariyer Aç Kapa Butonu:
Otomatik Kollu Bariyer Kol Oturma Çatal Ayak:
Otomatik Kollu Bariyer Perdesi:
Otomatik Kollu Bariyer Metal Kütle Dedektörü:
Çözüm Ortaklarımız